Lobbenpomp

Vogelsang lobbenpompen zijn mestspecialisten.

Deze mest pompen zijn in verschillende soorten en maten te verkrijgen. Het zijn krachtige, zelf aanzuigend (ook uit diepe putten), onafhankelijk van de draairichting en ongevoelig voor grove delen. Ze zijn zeer geschikt voor installatie in kleine ruimte of voor mobiel gebruik. De compacte afmetingen ervan en de aandrijving via de aftakas zijn buitengewoon praktisch. Hiernaast zijn ze zeer onderhouds vriendelijk door zonder de pomp te verplaatsen of te demonteren. Naast de pompen zijn er ook nog: turbo vuller, stenenvanger, voorsnijkasten, mestverdeler, schuiven en diverse flensen of aanlas delen. 

Met de eenvoudige, robuuste uitrusting zijn de vogelsanglobbenpompen van de R-serie de langlopers in de landbouw. De lobbenpompen zijn dubbel gelagerd, hebben een royaal bemeten as diameter en een basisassortiment van maten, lobben en materialen. De R-serie is heel goed geschikt als mestpomp in de dierveehouderij, als laad- en los pomp voor tankwagens of als mobiele pomp. Zoals alle lobbenpompen is de R-serie zelfaanzuigend, zeer droogloopbestendig en kan deze in beide pomprichtingen worden gebruikt. Het verspringende verzet van de lobben zorgt voor een pulsatiearme werking. 

Kenmerken van de R116 lobbenpomp

Horizontale en verticale verdeelmolen

Horizontaal

Benut uw mest als waardevolle grondstof en zorg voor een nauwkeurige verdeling. De vernieuwede Dosimat LVX-serie heeft een verdelingscoëfficiënt van 5. De geometrie van de nieuwe messen en het gebruik van extreem slijtvast materiaal zorgen voor een tot 50% langere levensduur van de messen. Dubbel afgedicht systeem zorgt voor het voorkomen van lekkage verhoogt de bedrijfszekerheid. 

Verticaal

De vogelsang exacut is uitgevoerd met drukvaste behuizing. De zelfslijpende messen zorgen voor een perfect snijresultaat. Tijdens de werking is de verdeler volledig gevuld met mest. De grove delen worden door middel van de geïntegreerde afscheider uit de meststroom verwijderd. Doordat de slangen nagenoeg een gelijke lengte hebben, is de meststroom direct vanaf het begin gelijkmatig.

Voorsnijders

De RotaCut versnijdt alle vezelige delen in de mest. Bovendien biedt hij een effectieve bescherming tegen grove delen en ander zwaar materiaal. Op de mesttankwagen beschermt de RotaCut het pompsysteem efficiënt en zorgt hij voor een homogene, goed te doseren vloeistof.

De continu stromende vloeistof gaat eerst door de afscheider en wordt dan naar het snijmechanisme geleid. Grove delen – stenen, stukken metaal enz. – worden aan de hand van hun afmeting of gewicht afgescheiden en kunnen via een reinigingsopening worden afgevoerd. Drijvende en zwevende stoffen (vezels, haren, botten, hout enz.) worden door de vloeistofstroom naar de snijzeef geleid en door draaiende, zichzelf slijpende messen fijngesneden.

Onderdelen

Voor alle slijtdelen en andere onderdelen van Vogelsang mesttechniek kan u bij Rosier Greidanus terecht.