Mobiele mestpomp voor veeleisende taken

De autonome mestpomp van RosierGreidanus biedt u veel voordelen. De mestpomp is voorzien van een 275 pk sterke John Deere motor en Cornell pomp. De motor en pomp zijn optimaal op elkaar afgestemd door een speciaal ontwikkelde tandwielkast.

Daarnaast is de mestpomp voorzien van elektrische aansturing, waardoor het systeem snel reageert op aanpassingen of afwijkingen in het systeem. Door de draadloze bediening vanuit de sleepslangtrekker kan er met twee mankrachten worden gewerkt en zijn de trekker met chauffeur voor de pomp overbodig geworden.

Voordelen op een rijtje

Pomp

De mestpomp is voorzien van een Cornell pomp. Dit type pomp is afkomstig uit de olie– en baggerindustrie en wordt al jaren gebruikt voor het verpompen van mest en andere vloeistoffen in onder andere Europa en Amerika. Hierdoor heeft deze pomp een goede reputatie en garandeert een hoge capaciteit. Deze pomp is voorzien van een gesloten waaier. Het voordeel van een gesloten waaier is het hoge rendement van 71% door minimale interne verliezen. Daardoor kan er een hoge druk en capaciteit worden gewaarborgd. De theoretische opbrengst is 430 m3/uur.

Aansturing

De mestpomp wordt aangestuurd met de Broadcaster 2-afstandsbediening. De pompunit is hierdoor op afstand bedienbaar door middel van een touchscreenscherm, die in de sleepslang trekker is gemonteerd. Via het scherm is de mestpomp volledig te regelen en controleren, zoals:

• In/uitschakelen van de mestpomp

• Motortoerental

• In-/uitschakelen + snelheid van de turbovuller

• (Bij) pompen van water.

Voor het motortoerental kan er gekozen worden tussen 2 zelfgekozen en ingestelde toerentallen in het geheugen van het systeem. Daarnaast kan er een pompdruk worden ingesteld, waardoor het motortoerental automatisch varieert en de pompdruk constant blijft. Deze Auto Cruise functie wordt hoofdzakelijk gebruikt wanneer er meerdere pompen in serie staan geschakeld.

De draadloze aansturing verloopt via een telefoon-, radio- en satellietverbinding. Hierdoor bent u altijd verzekerd van signaalontvangst.

Het systeem is daarnaast voorzien van diverse veiligheidskleppen. Deze zorgen ervoor dat de mestpomp stopt in het geval van een slangbreuk.

Reiniging

Voor het reinigen van het systeem is de mestpomp voorzien van een 5.000 liter watertank en een compressor. Na het bemesten wordt het water door het systeem gepompt om het schoon te spoelen. Na het loskoppelen van de slang kan er met behulp van de compressor een sponsbal door de slangen worden geblazen om het geheel compleet te reinigen. Het doorspoelen van het systeem en het aansturen van de compressor is geheel automatisch aan te sturen via het bedieningsscherm.

Technische specificaties

Capaciteit

430 m3 / uur

Onderstel

Lucht geveerd

Pomptype

Cornell 4NHTB

Remsysteem

Lucht geremd

Motortype

John Deere 205 kW (275pk)

Transportafmetingen
(L x B)

9500 x 2800 mm

Bediening

Draadloos via tablet

Watertank inhoud

5.000 L

Compressor

10.000 L/min

Dieseltank inhoud

400 L

Extra uitrusting

  • Zuigarm 8’’

  • Turbovuller

  • Verlengde dissel voorzien van trekoog of K80 koppeling

Pompschakeling

De elektrische en draadloze aansturing maakt het mogelijk om meerdere mestpompen in serie te schakelen. Hierdoor kunt u de mest over zeer lange afstanden verpompen. De in serie-geschakelde mestpompen kunnen allen worden gekoppeld aan de Broadcaster 2-afstandsbediening, waardoor de mestpompen vanaf één tablet kunnen worden aangestuurd.

Voor meer informatie over de draadloze aansturing

Mesttechniek

RosierGreidanus is gespecialiseerd in de mesttechniek en kan naast de eigen ontwikkelde autonome mestpomp diverse andere klant specifieke mestpompen ontwikkelen en leveren.

Er kunnen diverse (mobiele) pompunits worden ontwikkeld en geleverd. Deze pompunits kunnen worden voorzien van een diesel– of elektromotor.