Zunhammer

Eén van de geimporteerde merken is Zunhammer. 
Deze bemestingstanken zijn uitgerust met een zeer sterke
kunststof (glasvezel)tank, waardoor ze een laag eigengewicht hebben.
De besparing met dit lage gewicht bedraagt tot wel 6000kg ten opzichte van vergelijkbare stalen tanken.

De tanken zijn zeer geschikt op de minder draagkrachtige gronden. Door de lichte tank in combinatie met de goede bandenkeus kan de mest zonder structuurschade op het land worden aangebracht. Op het moment rijden er al 35 Zunhammertanken in Nederland, die met volle tevredenheid worden gebruikt. Afhankelijk van de wensen van de klant kunnen er diverse opties worden aangeboden.

Kenmerken

Inhoud van de tank

De tanken zijn leverbaar met een inhoud van 4.000 tot 32.000 liter. Deze tanken kunnen geleverd worden met 1-, 2- en 3-asser. De tanken zijn er in vele uitvoeringen te krijgen.

De tanken hebben een zeer laag zwaartepunt, door de bouw van de kunststoftank die tussen de wielen is geplaatst.

Het frame
Het frame van alle tanken is gegalvaniseerd, en wordt in de Eco-serie ook gebruikt voor de transport van de mest van de pomp naar de bemester.
Het frame is zeer degelijk gebouwd en voor een bemester is er een zware 3 punts-hefinrichting gemonteerd, zodat er alleen aan het frame wordt getrokken.

Het onderstel van de tanken is lucht geveerd. Hierdoor wordt de stabiliteit en rijcomfort gewaarborgd, zowel op het land als op de weg.

NIR sensor

Zunhammer heeft ook een NIR-sensor ontwikkelt. Deze meet door middel van infrarood de nutriënten in de mest. Hierdoor kan er uitgereden worden op het aantal kilo’s nutriënten, die in de mest zitten. De NIR-sensor van Zunhammer kan het fosfaat-, stikstof-, ammoniumstikstof-, kalium- en droge stofgehalte meten in de mest.

De NIR-sensor van Zunhammer is verkrijgbaar in een stationaire unit, op de Zunhammer mesttanken en Zunhammer opbouw op de Holmer zelfrijders. Op de tanken van Zunhammer en de Holmer zelfrijders wordt de pomp aangestuurd door de NIR-sensor. Hier kan het gewenste aantal kilo’s nutriënten worden ingevoerd.

Door de NIR-sensor van Zunhammer wordt de mest gelijkmatig over het hele land verspreid. Hierdoor is er geen verschil in nutriënten op het perceel. Hierdoor kan er ook gerichter worden bemest waardoor wel tot 10 procent hogere opbrengsten worden gehaald.